- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
- HumanJul vil tilby en inkluderende feiring - 19.12.2024
Utdelingen av prisen skjedde sist fredag på Oslo Rådhus av ordfører Marianne Borgen. skriver Oslo kommune i en pressemelding.
Juryen ble ledet av byrådsavdeling for næring og eierskap (NOE) under Byråd Geir Lippestad og har bestått av representanter fra Enhet for mangfold og integrering (EMI), tre brukerråd i Oslo kommune: Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne, Rådet for innvandrerorganisasjoner og Sentralt ungdomsråd, samt FRI, forening for kjønns- og seksualitetsmangfold.
Ifølge juryen har begge på hver sin måte gitt nye muligheter til ungdom med interesse for dans og idrett i Oslo.
– Jeg er imponert over årets vinnere som gjennom egne erfaringer og kunnskap gir unge
mestringsmuligheter, personlig oppfølging og positive felleskap innen dans og idrett. De gjør et viktig arbeid for barn og unge i Oslo, sier Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap.
Når motivasjon gir resultat
Ezinne Athletics ble opprettet av Ezinne Okparaebo i 2014 og er et gratis friidrettstilbud til Oslo-jenter med flerkulturell bakgrunn i alderen 10 – 16 år. Dette er et lavterskeltilbud til jenter som ellers ikke ville deltatt i organisert idrett. I dag deltar over 100 jenter på treninger hver uke.
I tillegg til fysisk aktivitet, får jentene gjennom treningene et positivt fellesskap, mulighet til mestring og oppmuntring til å følge sine drømmer og utvikle sitt potensiale.
Ezinne erfarte selv at hun måtte ut av sitt lokale bomiljø på Ammerud i Groruddalen for å drive med friidrett. Trenere som la merke til og motiverte henne til å fortsette som ung idrettsutøver, ble avgjørende for at hun er den idrettsutøveren vi kjenner henne som i dag, med deltakelse i både NM, EM, VM og OL i Beijing og Rio.
– Det er en ære å motta OXLO-prisen og det motiverer veldig for videre arbeid for å styrke, utvikle og trygge jenter med minoritetsbakgrunn. Vi er stolte av å være en del av arbeidet for mangfold og
integrering i Oslo, sier Ezinne Okparaebo.
Kultur og identitet
Tabanka Dance Ensemble er et profesjonelt dansekompani som bruker afrikansk og karibisk dans til å formidle et nytt og moderne danseuttrykk. Siden 2007 har de satt opp 26 større forestillinger for et nasjonalt og internasjonalt publikum. Tabanka er engasjert i ungdomsarbeid og jobber særlig med ungdom med flerkulturell bakgrunn. Dansekompaniet tar opp spørsmål knyttet til tilhørighet, identitet, rasisme og diskriminering i det flerkulturelle Oslo.
– Tabanka kjemper for at ungdom skal kunne bygge egne sterke identiteter som hindrer usynliggjøring. Å motta en pris som dette betyr at både vi og de som vi jobber med blir synlige, og det har en kjempeviktig signaleffekt. Store deler av arbeidet er basert på frivillighet, engasjement og innsats fra ildsjeler. Denne anerkjennelsen bidrar til å lade batteriene og gi motivasjon til å fortsette, sier Thomas Talawa Prestø.