- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
- Canada hevder å ha avverget iransk drapsplan mot eksminister - 20.11.2024
- Norsk-pakistansk Oslo-jente finalist i Barnas Tale - 20.11.2024
I de fem første artiklene finner vi resultater som blant annet omhandler masterstudenter og doktorgradsstudenters tilfredshetsnivå og syn på karrieremuligheter. I den siste artikkelen som nå er publisert, er det rasisme og diskriminering det settes søkelys på.
Ifølge khrono.no er resultatet nedslående.
Totalt har 3253 avgangsstudenter over hele verden svart på Natures undersøkelse. Det har også kommet svar fra Norge, men det er ikke kjent hvor mange.
35 prosent av alle som definerer seg selv som del av en minoritetsgruppe i det landet de studerer i, forteller at de har opplevd diskriminering eller trakassering i forbindelse med utdanningen sin.
Etnisk basert rasisme
Blant de 35 prosentene som svarer at de har opplevd diskriminering eller trakassering, melder hele 64 prosent at det dreier seg om rasisme basert på etnisitet. 34 prosent forteller at det handler om kjønnsdiskriminering, mens 11 prosent forteller at det handler om sextrakassering.
– Jeg er sjokkert over den store mengden sexisme og rasisme jeg har opplevd mens jeg har tatt doktorgraden min, skriver en avgangsstudent fra USA.
Evolusjonsbiolog ved University of St. Andrew’s, Kevin Lala, sier at til tross for en stor økning i diskusjoner om og fokus på likhet og mangfold på universiteter og høgskoler, så er det lite som tyder på at rasisme har blitt mindre utbredt i akademia med tiden.
– I Storbritannia ser trenden faktisk ut til å bli verre. Når det er sagt, er det fortsatt slik at rasistiske utsagn og andre åpenlyse rasistiske handlinger fortsatt er vanligere utenfor campus enn inne i selve klasserommene.