- – Ville bli frivillig for å gi noe tilbake - 17.11.2024
- Shelmith, Jawad og Amalie nominert til Gulljerven - 15.11.2024
- – Aktiv dødshjelp er forbudt i følge islam - 14.11.2024
Formålet med arrangementet var å holde dialog, hvor de fremmøtte fikk en kort omvisning, stille spørsmål og hilse på menneskene i ICC Alna.
For nyvalgt styreleder i ICC Alna, Arshad Jamil, er det å ha dialog med andre noe som styrker hans religiøse identitet.
– Jeg er opptatt av at vi skal ha dialog på alle plan. Religiøse ledere har hatt god dialog i mange år, nå er det på tide at dialogen også føres på grasrotnivå. For oss er dette et opplegg for nabolaget, hvor folk kunne komme innom og slå av en hyggelig prat. Når mennesker møter mennesker, blir vi tryggere på hverandre og motvirker fordommer, forteller han til Utrop.
Vafler og kaffe
Godt humør, kaffe og vafler var viktige ingredienser under markeringen på ICC Alna. Opptil 30-40 kom på markeringen, ifølge han.
– Vi satte opp en liten utstilling, satt opp et rom med visning av videoklipp og et rom med koranresitasjon og bønnerop som folk kunne sitte og høre på. Det viktigste var likevel at besøkende kunne stille spørsmål om hva som helst.
– Hvordan tok dere opp spørsmål rundt islamofobi?
– Det er viktig at mennesker møter andre mennesker. Ved at vi åpner våre dører og inviterer våre naboer inn, er i seg selv et forebyggende tiltak mot islamofobi. Selv om muslimske ledere har levert i større og mindre grad i 30 år nå, viser likevel rapporter fra HL-senteret at muslimhat i Norge er økende.
Snakket om årsaker
Jamil forteller at det óg er viktig å snakke om årsakene til islamofobi i Norge.
– Troligvis finner vi ikke ett enkelt svar på dette. For meg og for tredjegenerasjon norske muslimer er det viktig at vi føler oss representert av våre folkevalgte. Jeg etterlyser derfor et inkluderende narrativ fra våre folkevalgte.
Ifølge han gjør mange en god jobb, men han opplever likevel at folkevalgte ikke snakker for norske muslimer.
– Folkevalgte må bli flinkere til dette slik at også norske muslimer, som føler på et krysspress og gjennomgår identitetsutfordringer, føler seg som en del av dette samfunnet. Det er viktig for å motarbeide utenforskap.