- Norskpolakker viser solidaritet med LHBTQ+ personer i hjemlandet - 13.08.2020
- Polakker fikk ikke stemt: Posten beklager feil - 31.07.2020
- Polakker i Norge testes ikke for korona - 07.04.2020
Det var på Tøyen at Faisa ble angrepet av en rasist på åpen gate forrige uke. Les hva som skjedde (Vårt Oslo).
Lokalmiljøet reagerte. Fredag stilte nesten 60 organisasjoner på markeringen av at bydelen er en rasismefri sone. Et stort antall barn fra Tøyen skole bidro med sang og dans. Rektor Terje Andersen åpnet samlingen med en appell.
– Når en av oss blir angrepet så er det et angrep på oss alle, sa han.
– Vi er frie mennesker som tenker det vi vil, vi tror det vi vil, vi sier det vi vil og vi kler oss som vi vil. Vi er sterke. De som angriper oss er svake. De har ikke klart overgangen til den moderne verden og de trenger vår hjelp til det, sa rektoren.
Barn fra 50 forskjellige land går på Tøyen skole. Det er de barna som skal bygge en ny verden som er trygg og god for alle, understreket han i sin appell.
Alle har et ansvar
Nestleder ved Antirasistisk senter Ervin Kohn siterte den kjente fredsprisvinneren Elie Wiesel: «Det motsatte av kjærlighet er ikke hat, men likegyldighet». Kohn minnet alle om at det er ulovlig å si hatefulle ting og at man skal reagere. Alle har et ansvar.
Til slutt tok Faisa Warsame scenen. Hun er vokst opp på Tøyen. Hun så seg rundt før hun begynte å prate.
– Da jeg ble angrepet på åpen gate var det ingen som grep inn. Den dagen hadde jeg ikke med meg mobiltelefonen og jeg angret svært på det. Til slutt var det et vitne som ringte politiet, men han ringte sentralbordet istedenfor nødnummeret fordi han mente at det ikke var en nødssituasjon.
Hun understreket at det er politiet som skal bestemme hva som er en nødssituasjon.
– Bedre å ringe politiet en gang for mye enn en gang for lite, sa Warsame.