- Regjeringen vil skjerpe norskkrav for å få permanent opphold - 20.12.2024
- Holmestrand-skole får Benjaminprisen - 19.12.2024
- Snart blir det mer politi i Oslos gater - 18.12.2024
I en kronikk i Dagsavisen denne uken skrev tenketankens leder, Linda Noor, at en bosettingspause bør vurderes.
– For bydelene i indre øst, Groruddalen og Søndre Nordstrand kommer ansvaret for nye flyktninger på toppen av en allerede veldig overbelastet førstelinje, sier Noor til Klassekampen.
Sp-politiker Aisha Naz Bhatti fra Noors egen bydel, Holmlia, har sansen for forslaget.
– Endelig har man begynt å forstå at vi må ta segregering på alvor. Man blir mye bedre integrert i en kommune med flest etnisk norske, enn for eksempel på Grønland i Oslo, sier hun.
Noor har også blitt beskyldt for å løpe Frps ærend, men avviser det ved å understreke at hun snakker om en pause i bosettingen i Oslo, ikke full stopp, slik Frps Christian Tybring-Gjedde har foreslått. Samtidig påpeker hun at andre tiltak også må til.
– Bydelene som har utfordringer, må få de nødvendige ressursene, og integreringsprosessen må få lov til å ta den tida den trenger. De mest utsatte bydelene trenger mer stabilitet og mindre utskiftninger, sier hun.
Hun er også redd ytre høyre vil styrke seg dersom problemer blir feid under teppet i stedet for å bli tatt tak i.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) understreker at det bare skal bosettes 250 nye flyktninger i Oslo i år.
– Det skal bosettes 100 færre i Oslo i 2019 sammenlignet med 2018, og vi legger til grunn at det ikke skal bosettes noen i områder som har en høy innvandrerandel fra før, sa Sanner til NTB torsdag.
Opprinnelig hadde det rødgrønne byrådet planlagt for bosetting av 300 flyktninger i 2019, men Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) anmodet Oslo kommune om kun å bosette 250. I 2018 tok Oslo imot 350 flyktninger.
(©NTB)