- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
- Fra trange kår til forskerjobb - 04.11.2024
Festen var i samarbeid med Ung Metro og Sagene bydel.
– Jeg er utrolig takknemlig for at så mange valgte å legge turen til Voldsløkka. Det var flere andre fine arrangementer i bydelen, men jeg tror det hjalp at vi kunne friste både med gratis mat og drikke, boblefotball og fotballdart. Det krydde av unger ute på banene, sier inkluderingsansvarlig i Sagene IF, Maren Synnevåg.
Synnevåg er prosjektleder for inkludering av barn med minoritetsbakgrunn i Sagene IF, og dette arrangementet er et av flere som Sagene IF har gjennomført i år.
Mitt mål er at idretten blir mindre kostbar for hver enkelt familie.
– Målet er jo å rekruttere flere barn og unge inn på våre gratis idrettsskoler til høsten, og vise at vi er en åpen og demokratisk klubb som ser og utvikler hele mennesker, uansett sosioøkonomisk eller religiøs bakgrunn. Mitt mål er at idretten blir mindre kostbar for hver enkelt familie, slik at enda flere kan delta, sier hun.
Første oppdrag
For idrettspresident Berit Kjøll var arrangementet på Sagene hennes første offisielle oppdrag. Under sin tale kalte hun Sagene IF for en ledestjerne innen inkluderingsarbeid:
– Sagene IF, dere er en foregangsklubb som mange i Idretts-Norge kan lære mye av. Dere viser med handling hvordan man er en del av det viktige integreringsarbeidet. Resultatet av dette arbeidet er en klubb i vekst og mangfold med nesten 2000 medlemmer, og med et mangfoldig tilbud som rommer alt fra rumpeldunk til bryting, landhockey og tennis, sa hun i talen til de fremmøte.
Videre sa hun at idretten kan gjøre mye selv for å inkludere.
– Resultatene av arbeidet og det resten av Idretts-Norge kan lære av dere, ser vi her i dag. En voksende og engasjert medlemsmasse, mye raushet og glede, flere frivillige og bedre omdømme. Og ikke minst, flere jenter inn døra til norsk idrett.