- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Tidligere forskning viser at pakistanske innvandrere har kroniske helseplager som diabetes og høyt blodtrykk, og at de oppsøker fastlegen sin i hyppigere grad enn den etnisk norske befolkningen gjør, ifølge en pressemelding fra NAFKAM.
– Mitt prosjekt handler om å kartlegge og undersøke pakistanske innvandreres helsevaner og bruk av tradisjonell medisin, samt samle kunnskap om deres forståelse av helse og hva som er viktig for dem for å opprettholde helse og behandle sykdom, sier forteller Saliha Khalid, Ph.D-student ved NAFKAM.
Finner ikke relevant informasjon om legemidler
For å forstå hva som er viktig for helsen i denne befolkningsgruppen, har Khalid gjennomført 24 intervjuer med pakistanske innvandrere.
– Jeg tror det var lett for deltakerne i denne studien å snakke om bruk av tradisjonell medisin med meg fordi jeg også er fra Pakistan og har samme kultur. Deltakerne i studien fortalte hva som var viktig for dem for å ta vare på helsa og hva de gjorde i det daglige for å holde seg friske, sier hun.
Fra tidligere forskning vet man at innvandrere fra Pakistan, Polen, Somalia, Tyrkia og Vietnam ikke alltid får med seg helseinformasjon fra myndighetene. Ofte vil relevant informasjon ikke være tilgjengelig på det språket man ønsker, og dette kan være grunn til at mange benytter tradisjonell medisin.
– Noen produkter kan ha en negativ innvirkning på legemidler og dette kan gi alvorlige følger. Det er mange som ikke er oppmerksomme på dette. Bevissthet rundt risiko forbundet med tradisjonell medisin er viktig for å ivareta pasientsikkerheten. Derfor er det så viktig at vi får mer kunnskap om dette, sier Khalid, som har farmasiutdanning fra Pakistan.