- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Ifølge moskéen har Nettavisen hatt en kampanje mot dem som omfatter mange overtramp og brudd på Vær varsom-plakaten (VVP), ifølge Journalisten.
Artikkelen har tittelen «Forskerne kobler Rabita til det muslimske brorskapet: – Vil endre samfunnet».
Rabita er kritiske til at de blir koblet til det muslimske brorskapet.
– For menigheten vår oppleves ikke denne dekningen som beskjeden. Kampanjen har vært en svært stor belastning for oss, ikke bare på grunn av omfanget. Grovheten i anklagene har vært vel så belastende. I månedsvis har kvinner, menn, barn og eldre i vår menighet måtte forholde seg til påstander om at deres hjem utenfor hjemmet slett ikke er et trossamfunn, skrev Rabita i en pressemelding.
Feilsitering gjorde utslaget
Nettavisen avviser på sin at avisens journalistikk om Rabita var en kampanje, og sier artikkelen var basert på et stort antall forskningsbaserte kilder.
– Som overordnet observasjon vil vi påpeke at Rabitas håndtering av denne saken dokumenterer hvordan Rabita aktivt har forsøkt å unngå Nettavisen i nær sagt alle sammenhenger. Dels ved å svare med taushet, dels ved å legge ut ‘svar’ på sosiale medier. Og altså i denne konkrete saken, å ville rette opp feil ved å henvende seg til andre medier – med journalister som kanskje er mindre oppdatert eller mindre kritiske enn Nettavisens, skrev Nettavisen i et tilsvar til PFU.
En feilsitering av en kilde, som siden ble rettet opp og beklaget, gjorde at utvalget var i tvil, men til slutt falt et flertall ned på at Nettavisen har brutt god presseskikk på Vær varsom-plakatens punkt 3.2, om faktakontroll.
– For min del er det viktig om jeg skal være med på fellelse, at det ikke handler om kildebredde, sa utvalgsleder Anne Weider Aasen, ifølge Journalisten.