Frp vil satse på breddeidrett: – Godt integreringstiltak

Frp-lder Sylvi Listhaug sier økt satsing på breddeidrett kan redusere kriminalitet og styrke integreringen blant innvandrerungdom.
Foto: Claudio Castello
Frp-leder Sylvi Listhaug og Fpu-leder Simen Velle vil bruke mer penger på breddeidrett. Det kan gi bedre integrering, mener duoen.

– Øst i Oslo, der vi vet at det er flest innvandrerungdom, er det mangel på organiserte tilbud, tilrettelegging og et stort frafall for innvandrerungdom i breddeidretten, sier Listhaug til Aftenposten.

Listhaug og Velle mener økt satsing på breddeidrett kan redusere kriminalitet og styrke integreringen blant innvandrerungdom. De viser til tall fra Ungdata som sier at ungdom med innvandrerbakgrunn deltar mindre i organisert idrett enn barn med norskfødte foreldre.

– Det må det gjøres noe med. Siden fotball og idrett er et så godt integreringstiltak, mener vi det finnes løsninger, fortsetter partilederen.

Frp-duoen vil ha mer penger til breddeidretten og mindre til det de omtaler som «finkultur».

– For samme sum som staten bruker på kunstnerstipend i år, på cirka 300 millioner kroner, kunne man bygd rundt 100 kunstgressbaner, forutsatt at det offentlige disponerer tomt, sier Velle til avisen.

(©NTB)