Utrop fikk hederspris under ERAS-festivalen

Utrop fikk hederpris under ERAS-festivalen for 20 års journalistiske innsats.
Foto: Ola Gjethammer
Claudio Castello, redaksjonsleder og Are Moum Vogt, styreleder i Utrop tok imot prisen på scenen for 20 års innsats for å skrive om det flerkulturelle Norge.

Årets ERAS-festival ble avholdt sist helg. ERAS er en folkelig multikulturell festival igangsatt av et flere titalls frivillige innvandrerorganisasjoner, og har blitt gjennomført hver sommer på Rådhusplassen siden 2008.

ERAS-styreleder Alfredo Biamont delte ut prisen, sammen med Catharina Bu fra FN-sambandet, som også åpnet festivalen sammen med ERAS` medlemsorganisasjoner.

Ansvarlig redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan, sier seg glad for å få denne prisen.

– Særlig fordi Erasfestivalen består av grasrotorganisasjoner i Oslo. At vi får en pris fra “våre egne” er en viktig anerkjennelse.

– Utrop har tatt opp mange kontroversielle temaer gjennom tiden, men måten vi dekker på blir ikke oppfattet som et angrep på en gruppe, slik noen innvandrermiljøer oppfatter majoritetmediene når de skriver om tema knyttet til det flerkulturelle Norge.

Fokus på flerkultur

Styreleder Are Vogt Moum sier Utrop fokus siden oppstarten har vært på det flerkulturelle Norge.

– Siden oppstarten som nettside i 2001 og papiravis i 2004 har vi vært opptatt av å vise frem mangfoldet i Norge.
– Noe av motivasjonen for å starte en avis som skriver om det flerkulturelle Norge var å korrigere og fylle ut det bildet de store mediene ofte skaper av innvandrere, flyktninger og andre minoriteter. 
Redaksjonsleder i Utrop, Claudio Castello sa under utdelingen:
– For oss i Utrop er 20 år et rundt tall. Vi har skrevet mye og oppnådd mye i løpet av disse årene, og vi skulle gjerne gjort mer. Vi er stolte over denne prisen, som vil motivere oss videre i arbeidet vårt.