Nettstedet Document politianmeldt av lokalpolitiker

Lokalpolitiker Karim Tahir vil politianmelde nettstedet Doacuemnt.no etter at de la ut eb kommentarartikkel han mener har fremstilt ham som en trussel.
Foto: Kunsthall Trondheim
Ap-politiker og mangfolds- og integreringsrådgiver Karim Tahir politianmelder Document for «hatefulle og diskriminerende ytringer».

I en kommentarartikkel publisert hos Document den 31. august, med tittelen Olavsfest hyrer muslimer i styre og stell, skrev nettsiden om nyansettelsen av Karim Tahir som mangfolds- og integreringsrådgiver til den store Olavsfesten i Trondheim.

Tahir sier til Subjekt at nettstedet bevisst har fremstilt ham som en trussel. Nå tar han avisen til PFU og politiet.

Ifølge en Facebook-status fra Tahir kan kommentarsaken tolkes som både hatefull og diskriminerende.

– Artikkelen fokuserte ikke på mine bidrag til samfunnet, men angrep meg på grunnlag av min etnisitet, religion og bakgrunn som flyktning, og inneholdt detaljer om mitt personlige liv (…) Denne typen hatefulle ytringer er også til stede i kommentarfeltene på nettsiden og Facebook, og det er skremmende å se at slike meninger fortsatt får plass.
Lokalpolitikeren sier han vurderer juridiske skritt:
– Som en stolt borger som har tillit til myndighetene, loven og norske verdier, ønsker jeg derfor å informere dere om at jeg har valgt å anmelde denne artikkelen til Politiet i Trondheim for brudd på loven om diskriminering og hatkriminalitet. Jeg har også klaget til Pressens Faglige Utvalg – Norsk Presseforbund. Hvis noe skulle tilstøte meg eller min familie vil jeg holde alle alle involverte ansvarlige og forfølge det rettslig.