– Vår visjon er et flerkulturelt fellesskap

Fkerkulturelle kvinner med flere tiårs jobberfaring i KIA Norge (F.v): Magida Mohammad, frivillighetskoordinator, Uzma Dhillon kursholder, og Vaniza Tariq, pedagogisk leder i KIA Barnehage.
Foto: Ola Gjethammer
Utrop var tilstede på KIAs 50 -årsjubileum i Oslo i Jakob Kulturkirke på lørdag.

Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA) ble opprettet i 1974 og er i dag den største diakonale, frivillige, ideelle organisasjonen på integreringsfeltet i Norge.

– Vår visjon er et flerkulturelt fellesskap i menighet og samfunn. Våre verdier er likeverd, omsorg og vennskap. Gjennom undervisning, erfaringsformidling og rådgivning arbeider vi for åinnlemme flyktninger, asylsøkere og innvandrere i norske lokalsamfunn, samt menigheter og forsamlinger, sier generalsekretær Ruth Marie Salte Keys.

Generalsekretær i KIA, Ruth Marie Salte Keys, under helgens jubileumsfeiring på Jakob Kulturkirke.
Foto : Ola Gjethammer

– Viktig å gjøre innvandrere til samfunnsdeltakere

KIA Norge er organisert med seks regioner og tre velferdssatsingerfordelt utover Norge, og  driver en rekke prosjekter rettet mot spesielt utsatte innvandrergrupper. En sentral del av arbeidet består av mestringstrening for ulike  innvandrergrupper i møte med norsk kultur, væremåte og tenkemåte.

– Hensikten er å gi  disse gruppene tilstrekkelig kultur, språk- og samfunnskunnskap for å  bli aktive deltakere i det norske arbeidslivet og samfunnet, og for å skape mot og styrke til å bryte ut av sosial kontroll, utenforskap,  fattigdom og radikalisering.

Statssekretær Kjetil Vevle i Arbeids og inkluderingsdepartementet sa at innen integrering er KIA Norge som en bauta å regne.

Statssekretær Kjetil Vevle i Arbeids og inkluderingsdepartementet var også tilstede.
Foto : Ola Gjethammer

– KIA Norge har drevet med integrering helt siden 70-tallet, og stått i dette viktige arbeidet frem til i dag. KIA Norge går foran for å skape et bedre samfunn i både Oslo og hele Norge. Lykke til med jubileet!

Sturla Stålsett snakket om frihet, fellesskap og likeverd.
Foto : Ola Gjethammer
Arshad Jamil fra Muslimsk Dialognettverk snakket om fredelig sameksistens i et pluralistisk samfunn.
Foto : Ola Gjethammer