Flere innvandrergutter fullfører videregående skole

Flere med innvandrerbakgrunn er i jobb eller utdanning enn tidligere, viser nye IMDi-tall.
Foto: Creative Commons
Fire av ti innvandrergutter fullfører ikke videregående skole. Men pilene peker i riktig retning, sier Imdi-direktøren.

– Dersom vi ser unge innvandrere under ett, tegner det seg et forholdsvis positivt bilde, sier Imdi-direktør Libe Rieber-Mohn til NRK.

Hun sier at det i dag er flere med innvandrerbakgrunn som deltar i arbeid eller utdanning enn tidligere, og at andelen som fullfører videregående opplæring har økt.

Andelen norskfødte med innvandrerbakgrunn som fullførte videregående skole, var i perioden 2017 til 2023 på 75,5 prosent, mens andelen for innvandrere var 60,6 prosent. I perioden 2006 til 2012 var tallene henholdsvis 59,1 og 44 prosent, ifølge SSB.

Blant jenter født i Norge med innvandrerforeldre var andelen som fullførte videregående i fjor like høy som i den øvrige befolkningen.

Blant de som har innvandret før skolealder, er det små forskjeller sammenlignet med de som er født i Norge av innvandrerforeldre. Dette gjelder både jenter og gutter.

– Dette understreker viktigheten av tidlig innsats, målrettet norskopplæring og tiltak som støtter både ungdommene og deres familier gjennom skoleløpet, sier Imdi-direktøren.

(©NTB)