Kursholdere og kursdeltakere fra LIN, sammen med Elkjøp-ansatte på Glasmagasinet. Foto: Claudio Castello
LIN – Likestilling, Inkludering og Nettverk, har fått støtte fra Elkjøp til å kjøpe datamaskiner, som skal brukes i IT-kurs for deltakere med minoritetsbakgrun.
Nylig tok kvinnene turen fra Furuset til Glasmagasinet, og Elkjøp-butikken, hvor de fikk tildelt Elkjøpfondets støtte på 50.000 kroner til bærbare PCer.
Under arrangementet var LIN-ansatte og kursdeltakere tilstede for å hente utstyret.
– Vi ser at kvinnene opplever utfordringer med grunnleggende databruk, og uten tilgang til riktig utstyr blir det enda vanskeligere å bruke nettjenester, ta utdanning eller finne jobb, sier Dulce M. Paulsen, prosjektleder i LIN, til Utrop.
LINs Dulce M. Paulsen ser det som viktig at kvinner som er i fare for digitalt utenforskap får hjelpen som trengs.
Foto : Claudio Castello
I LINs eie
Kvinnene og kursholderne holdt et diplom sammen med Elkjøp-staben, som viste tildelingen av midlene.
Alle de flere titalls PCene kommer også til å være i LINs eie. Kursdeltakerne skal blant annet bruke PCene til CV- og jobbsøkerkurs, og IT-opplæring.
– Vi ser at innvandrere, og særlig eldre innvandrerkvinner rammes av digitalt utenforskap. Vi har flere her som skal lære seg å bruke nettet. Jeg tror disse nye PCene kommer til å bli en stor ressurs for våre deltakere.
– Er det et særlig formål for LIN å gjøre kvinnene mer datakyndige?
– Ja, spesielt siden mange sliter med å bruke PC som jobbredskap. Jeg tror også at PC-bruk kan gi kvinnene bedre språkkunnskaper, fordi da kan de gå inn på ulike nettsteder som kan hjelpe med norsknivået.
Ser frem til å bruke PC
Nazria, som er født i Marokko, og bodd i Norge i over 40 år, er en kursdeltakerne.
– Jeg trives veldig godt med kurset, og ser at det er veldig mange som nå kommer til å bruke PC. Når jeg startet på kvinnekurset var jeg der noe få timer. Nå er jeg der hver dag, sier hun til Utrop.
Hun gleder seg til å bruke PCen, og spesielt til å søke jobber.
– Vi ser alle frem til å ha disse maskinene, og til å bruke PCene til å gjør det vi trenger.
– Viktig å ta kampen mot digitalt utenforskap
Varehussjef på Elkjøp i Glasmagasinet, Kai Kleven, ser på fondet som et viktig bidrag for at stadig færre ender opp i digitalt utenforskap.
Varehussjef Kai Kleven ser det som viktig at færre ender opp i digitalt utenforskap.
Foto : elkjop.no
– Elkjøpfondet har delt ut flere millioner siden 2017, og hvert år har vi delt en million ut til ulike organisasjoner. Denne gangen har vi hatt over 100 søkere til fondet, og vår jury har delt ut til over 32 ulike organisasjoner. Vi har sett på hvordan organisasjonene er plassert geografisk, samtidig som vi har et ønske om å nå bredt, og treffe de som vi mener vil passe best til fondets formål. Folk skal få midler til å kjøpe det som trengs, sier han til Utrop.
For Kleven og hans arbeidsgiver er dette en viktig fanesak.
– Vi ser det som viktig at folk ikke havner utenfor. Vi ser mange teknologiske endringer som skjer, og en av tre nordmenn henger ikke med. At folk får den hjelpen og redskapene de trenger vil faktisk bli viktig.
For fondet er organisasjoner og stiftelser hovedformålet.
– Fondsmidlene går ikke til private. Vi har også gitt til fritidsklubber, og som regel til aktører som har et organisasjonsformål.