Flere kjøttpålegg, pølser og hamburgere lanseres nå av Gilde. Pizzaen er allerede på plass.
Halal-kjøtt er kjøtt av dyr som er rituelt slaktet, eller kjøtt av dyr som er avlivet under jakt og velsignet. Når dyret slaktes, vendes dyrehodet mot Mekka, en bønn sies, og halsen kuttes i et raskt snitt. Blodet tappes før dyret deles opp.
– Stadig flere innvandrere bor i Groruddalen og må kjøre til sentrum for å kjøpe halal-produkter. Klarer vi å tilby dem de samme varene hos oss, vil de også handle de andre varene her, sier stormarkedssjef Stig Aulie ved Obs på Løren til Aftenposten.
For å skille ut halal-produksjonen har Gilde opprettet et eget datterselskap, Alfathi. Selskapet er nå godt i gang med å utvikle flere produkter til landets 76 000 muslimske innbyggere.
Det muslimske miljøet i Oslo tar nyheten om bredere mat-utvalg med stor glede.