Blant de som er engasjert er Norges Kristne Råd (NKR), Diakonhjemmet, Kirkens nødhjelp, Vennenes Samfunn Kvekerne og Pinsekirken i Bærum. Men på sikt er det et mål å få med stadig flere, opplyser Knut Refsdal i NKR.
Nettverket kan trolig være i drift til høsten. Refsdal ser for seg at det for eksempel kan brukes til å spre gode ideer om hvordan en kan integrere innvandrere på en best mulig måte. Samarbeidsprosessen om nettverket har han opplevd som fruktbar, og han mener behovet for ekstra innsats på dette området er betydelig.
— Det er ikke tvil om at det er en del skepsis til innvandrere en del steder, og mange kommunder har også problemer med å integrere de som kommer fra en annen kultur.
Refsdal tilføyer at kristne gjennom det de står for og tror på har noe å bidra med for å bedre denne situasjonen, og at fellesskapet man kan oppleve i kristne forsamlinger og menigheter også er svært verdifullt.
UDI positiv
Utlendingsdirektoratet ønsker at kristne menigheter mer aktivt skal hjelpe asylsøkere og innvandrere med å finne seg til rette i det norske samfunnet.
Særlig ser UDI behov for menighetenes innsats for å integrere utlendinger i kommunene.