Denne retten, som opprinnelig kommer fra Midtøsten og fins i iranske kokebøker helt tilbake fra 900-tallet, er riktig nok å oppdrive i sunnere og renere varianter der farsen er erstattet med både biff, lam, kylling og fisk.
Det var altså først i 1988 det var mulig å kjøpe den første kebaben i Drammen. Inntil da inneholdt gatekjøkken hamburgere, pølser og grillet kylling. Til å begynne med ble det bare solgt noen få kebaber fra ett gatekjøkken, men langsomt løsnet det og i dag spiser vi altså tre tonn av denne matretten hver eneste uke. Tilsvarende omlegginger av norske matvaner har vi ikke sett siden italienere introduserte pastaretter og pizza på 1960-tallet, skriver Drammens Tidende.
Gründernes suksess
Mohammed Ansar som så et behov og startet det første kebab-gatekjøkkenet i Drammen etter at han var ferdig med skolen.
Senere har det gått bare en vei og han driver i dag en rekke restauranter.
I tillegg har han så sterke økonomiske muskler at han også driver aktivt i eiendomsbransjen. Han er bare ett eksempel på noe som vi kommet til å se stadig oftere, nemlig at innvandrere finner nisjer og slår seg opp både sosialt og økonomisk.