- En svunnen tid - 01.10.2008
- Staten er blendahvit - 19.09.2008
- IMDi milevidt foran UDI - 18.09.2008
Nisar Ali Khan fra Pakistani Muslim League-N forventer at Musharraf leverer sin oppsigelse før den sittende regjeringen sender sin anmodning til parlamentet om å stille ham for riksrett. Tiltalepunktene, som vil bli presentert for parlamentet i begynnelsen av neste uke, legger størst vekt på Musharrafs oppheving av konstitusjonen og erklærngen av unntakstilstand i november 2007. Dette gjorde det mulig for ham å bli tatt i ed til presidentembetet mens han fortsatt var øverstkommanderende for hæren.
Sheikh Mansoor Ahmed fra landets største parti (Det Pakistanske Folkeparti) uttalte igår til Herald Tribune at presidenten mest sannsynlig vil gå av innen de neste 72 timene.
Krever riksrett
Det er uvisst om Musharraf vil bli i Pakistan etter en eventuell avgang, da flere partier i regjeringskoalisjonen krever å straffeforfølge den sittende presidenten.
Lederen for Pakistani Muslim League-N, Nawaz Sharif, krever at parlamentet sikter Musharraf og stiller ham for riksrett for nettopp å gjenreise rettsvesenets autoritet.
Daily Times referer til sine kilder i regjeringskoalisjonen og skriver at sterke krefter er i sving for å tilby presidenten amnesti og sikkerhetsgarantier hvis han velger å gå av. Financial Times går enda lenger og skriver at Musharraf allerede skal ha mottatt et slikt tilbud, og at venner av presidenten jobber med å overtale ham til å trekke seg fra politikken.
Presidentens talsmann Rashid Qureshi avviser opplysningene, slik han har gjort hver gang det har oppstått rykter om at Musharraf vil gå av frivillig.
Militæret avgjør maktbalansen
Musharraf har vært en av USAs viktigste allierte i kampen mot terror. Men etter mye press fra Vesten måtte han overgi vervet som sjef for hæren til general Ashfaq Parvaz Kayani som forsikret Vesten om å holde seg utenfor politikken. Dette løftet om nøytralitet har vært avgjørende i det politiske spillet, og til og med vippet maktbalansen i Musharrafs disfavør, skriver Arif Nizami, redaktør i The Nation.
Mange sentrale aktører i Pakistan føler nå at Musharrafs regjeringstid er over, men det er ingen som tør å uttale seg om hvordan det vil gå når Musharraf eventuelt trer av, melder Daily Times.