- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Kausar og Komal (bildet) holdt seremonien i England. Kvinnene hadde kjent hverandre i tre år, siden de kom fra Pakistan på studievisum. Senere ble de forelsket i hverandre, og inntil partnerskapsseremonien hadde de vært samboere i ett år, skriver thenews.com.pk.
Begges juridiske representanter, samt venner i det britisk-pakistanske miljøet som sympatiserer med paret, var tilstede under seremonien.
Kausar uttalte seg også i kritiske ordelag etter vielsen. Vielsen har nemlig skapt sterk splid i miljøet, og paret har opplevd alt fra kritikk til grove trulser, både i Storbritannia og i opprinelseslandet.
Å gifte seg er en menneskerett, enten man er homo eller hetero.
– Storbritannia tillater oss rettigheter, og det er en veldig personlig avgjørelse som vi har tatt. Hva vi gjør med våre liv er vår sak. Problemet med pakistanere, er at de tror at de har et moralsk ansvar å fortelle andre hvordan de bør leve.
Søker om asyl
Paret gjennomførte vielsen på et kommunalt tinghus i Leeds ettersom ingen imamer ville godkjenne giftermålet.
Nå vil paret også søke om asyl i Storbritannia av frykt for hva som skje med dem hvis de returnerer til Pakistan, hvor homofili er straffbart med mellom to år til livsvarig fengsel.
LGBT-forkjemper Peter Thatchell håper vielsen kan føre til mer aksept for homofili blant britisk-pakistanere og i Pakistan.
– Å gifte seg er en menneskerett, enten man er homo eller hetero. Ingen regjeringer burde nekte noen retten til å gifte seg med det man elsker, sier han til thenews.com.pk.