Globalt sett har takten i vaksineringen avtatt noe. Den siste milliarden ble nådd på 30 dager, mens den første tok 140 dager, melder nyhetsbyrået AFP, som har laget vaksineoversikten basert på offisielle kilder.
Til sammenligning tok den andre og tredje milliarden henholdsvis 40 og 26 dager.
40 prosent av vaksinedosene, 1,6 milliarder, er satt i Kina. 451 millioner doser er satt i India og 343 millioner i USA.
Blant land med en befolkning på over 1 million, ligger De forente arabiske emirater på topp i vaksineringen. Her er det satt 168 første og andre vaksinedoser per 100 innbyggere. Bak Emiratene følger Uruguay med 137 og Bahrain med 134.
Deretter følger Qatar, Chile og Canada (129 doser per 100 innbyggere), Israel (128), Singapore (125), Storbritannia, Mongolia og Danmark (124) og Belgia (122). Disse landene har fullvaksinert over halvparten av befolkningen, en milepæl som også USA og EU nærmer seg.
De fleste fattige land har nå begynt å vaksinere sine innbyggere mot koronaviruset, mye takket være Covax-samarbeidet og rike lands donasjoner av ubrukte vaksiner. Men vaksinasjonsdekningen er fortsatt svært ujevn.
Høyinntektsland (som definert av Verdensbanken) har i gjennomsnitt satt 97 doser per 100 innbyggere. I lavinntektsland er det tilsvarende tallet bare 1,6.
Afrika er fremdeles kontinentet der vaksinasjonsgraden er lavest, med bare 4,8 doser per 100 innbyggere. Det er ti ganger lavere enn gjennomsnittet for verden, som ligger på 52 doser. Bare 1,6 prosent av befolkningen i Afrika er fullvaksinert, ifølge det afrikanske smittevernsenteret CDC.
Mens mange rike land alt er i gang med å koronavaksinere tenåringer, er det tre land som ikke vaksinerer i det hele tatt: Burundi, Eritrea og Nord-Korea.
Haiti og Tanzania er de hittil siste landene som startet med koronavaksinering. Det skjedde henholdsvis 16. juli og 28. juli.
Burundi åpnet torsdag for å ta imot vaksiner fra Covax etter først å ha fastholdt at de ikke ønsket vaksiner som fortsatt er i en «eksperimentell fase».