- Å stå på ski som en nordmann - 26.01.2016
- Arrangert ekteskap på vei ut i Kina - 18.08.2015
- Norsk musiker med suksess i Kina - 04.08.2015
– Befolkningen i Rakhine har etter uroen blitt nesten helt segregert langs religiøse linjer, med buddhister på den ene siden og muslimer på den andre, forteller FN-utsending Tomas Ojea Quintana.
I mars ble om lag 170 hjelpearbeidere evakuert fra regionhovedstaden Sittwe som følge av at kontorer og ansattes boliger ble angrepet av lokale buddhister, ifølge Nrk.no.
– Mange buddhister mener at organisasjonene favoriserer rohingyaene, som av de fleste myanmarere regnes som ulovlige innvandrere fra Bangladesh, sier Quintana.
Særdeles vanskelig situasjonen
Norske hjelpeorganisasjoner mener at situasjonen for Rohingya-folket er særdeles vanskelig. Quintana forteller om akutt mangel på vann og medisinsk hjelp i den vestlige delstaten, noe som er spesielt alvorlig for de 140.000 personene som bor i flyktningleirene.
Flere FN-organisasjoner, blant annet UNICEF og Verdens matvareprogram, ble rammet, samt den tyske hjelpeorganisasjonen Malteser International.
– Tidligere har myanmarske myndigheter utvist Leger Uten Grenser fra delstaten. Internasjonale hjelpearbeidere skal ha blitt tvunget til å forlate området, forteller Quintana bekymret.