- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
– Forklaringen er at vi selger et nisjeprodukt som ikke kan masseproduseres. Overlevelsesdraktene og helikoptertransportdraktene vi lager er unike, sier avdelingssjef Knut Aasle i Hansen Protection til nyhetsbyrået Newswire.
Selskapet selger draktene til hele Europa, Kina, Singapore, Brasil, Canada og Australia.
– Kina og andre land som driver med offshorevirksomhet er avhengig av våre leveranser. Vi er alene om å kunne sette sammen produktene fra A til Å. Og vi holder forretningshemmelighetene tett til brystet.
Nål og tråd
I fabrikken i Moss arbeider 50 syersker med å sette sammen redningsdrakter av avanserte vanntette og pustende materialer.
– Å lage redningsdrakter som skal fungere under verst tenkelige forhold, er ikke gjort i en håndvending. Draktene skal gjøre det mulig å overleve i kaldt vann i lang tid. De gir oppdrift og beskytter mot varmetap, sier Aasle til Newswire.
Forretning som vanlig
Forholdet mellom Kina og Norge de siste årene, et forhold som politisk sett har blitt mer anstrengt, har han ikke merket noe særlig endringer til.
– Våre distributører i Kina kjenner bransjen godt. Vi har en god tone på tvers av landegrensene.
Kilder ved Innovasjon Norge mener Hansen Protection har gjort lurt i å holde det meste av produksjonen i Norge.
– Stadig flere bedrifter vurderer å etablere produksjon i Norge fordi kostnadene ved høyteknologisk produksjon er på vei opp i andre land. Konkurransesituasjonen for norske bedrifter blir gradvis bedre, sier spesialrådgiver Kjetil Svorkmo Bergmann i Innovasjon Norge til Newswire.