- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) har under et frokostmøte om avskoging med landbruksministeren Sylvi Listhaug, næringsministeren Monica Mæland og fiskeriminister Elisabeth Aspaker, blitt informert om initiativet, melder nho.no.
– Bedriftene ønsker å forhindre at produksjon av palmeolje bidrar til ødeleggelse av regnskog. Selskapene vil gjøre dette ved å redusere etterspørselen etter palmeolje eller bidra til at all palmeolje som benyttes skal være bærekraftig produsert, med respekt for mennesker, dyr og miljø, sier Dag Kjetil Øyna, direktør for næringspolitikk i NHO Mat og Drikke og sekretær for initiativet.
Strengere standarder som sikrer miljøet
Bedriftene i initiativet, fra små matbedrifter til store hotellkjeder, forplikter seg til kun å benytte seg av palmeolje som er bærekraftig produsert. Bedriftene ønsker også å jobbe for enda strengere standarder for bærekraftig produsert palmeolje.
– Innen utgangen av 2015, skal den palmeolje som benyttes være bærekraftig produsert eller sertifisert ifølge kriteriene til Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Initiativets medlemmer vil jobbe for kontinuerlig forbedring av RSPOs standarder. Selskapene skal gradvis og innen utgangen av 2018, fase ut bruken av palmeolje, eller gå over til segregert eller sporbar og bærekraftig produsert palmeolje, og kunne dokumentere fremdrift årlig, fortsetter Øyna.