- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
- Fra trange kår til forskerjobb - 04.11.2024
Zayed mener at innreiseforbudet “ikke går bestemt etter en enkelt religion”. Han er en av få statsrepresentanter fra et muslimsk land som har forsvart den utskjelte eksekutivordren fra USAs president Donald Trump.
– Flesteparten av verdens muslimer og flesteparten av muslimske land omfattes ikke av innreiseforbudet, selv om vi ser at mange forsøker å gi et inntrykk at dette vedtaket er rettet mot en bestemt religion, uttalte utenriksministeren under en pressekonferanse sammen med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Adu Dhabi tidligere denne uken, melder nyhetskanalen Al-Jazeera.
Rammet reisende
Ifølge Det hvite hus begrunnes innreiseforbudet, som gjelder for alle innbyggere fra de sju landene Irak, Syria, Iran, Libya, Somalia, Sudan og Jemen, med nasjonal sikkerhet.
Innreiseforbudet har vakt sterke reaksjoner internasjonalt. Europeiske statsledere, FN og internasjonale grupper har fordømt tiltakene, og måten innreiseforbudet har rammet folk med blant annet lovlig adgang til USA. Reisende har endt opp med å sitte fast i grensekontrollen på amerikanske flyplasser, mens andre har blitt hindret å boarding på fly på vei til USA.
Også FNs flyktningbyrå og International Organization for Migration (IOM) har oppfordret Trump-administrasjonen til å at asylsøkere og flyktninger ikke rammes av reiseforbudet
Samtidig har innreiseforbudet møtt lite motbør i de muslimske Gulf-landene, som er tradisjonelle USA-allierte. Enkelte har til og med støttet tiltaket, som Dhahi Khalfan, politisjef i Dubai. Tidligere denne uken tvitret han sin fulle oppbacking til USAs president.
“Et hvert land har rett til å beskytte seg selv og til å tenke på sin egen sikkerhet. Trump, det du gjør, er riktig”.