- Hodejeger-hjelperen Rafael - 01.08.2018
- Historien om en scene - 10.04.2018
- Færre pleiehender på flere eldre - 07.03.2018
Skyteepisoden i den italienske byen Macerta på lørdag, var bare en av flere angrep på migranter utført av personer på den ekstreme høyresiden den siste tiden, skriver The Guardian.
Tidligere i januar stormet flere personer som tilhører det nyfascistiske politiske partiet Forza Nuova en bar hvor et møte om romersk kultur ble arrangert. De gjorde stor skade på stedet, i tillegg til at kvinnene som holdt møtet ble skadet.
I 2001 hadde partiet bare 1.500 medlemmer. I dag har Forza Nouva mer enn 13.000 medlemmer og Facebook-siden deres har mer enn 241.000 følgere.
Den italienske grunnloven forbyr forfremmelse av alle assosiasjoner som er tilhengere av fascistpartiet, fascistregimet til Benito Mussolini (som varte mellom 1922 og 1945) eller alle som opphøyer partiets prinsipper.
Likevel har myndighetene aldri grepet inn mot grupperinger som CasaPund eller partier som Forza Nouva, hvor medlemmer som viser både hakkors og fascistiske symboler i demonstrasjoner.
Sprer falske nyheter
I fjor ba organisasjonen National Association of Italian Partisans (ANPI), som representerer krigsveteranene som kjempet mot fascistregimet under andre verdenskrig, om at 500 internettsider som priset fascisme skulle blokkeres, men ingenting ble gjort.
– Dette er internettsider som sprer hat mot mennesker, spesielt migranter. Og de gjør det ved å spre falske nyheter om flyktninger på sosiale medier, sa presidenten i ANPI, Carla Nespolo til The Guardian.
Sosiolog innenfor kommunikasjon ved Universitetet i Messina, Francesco Pira, er ekspert på falske nyheter. Han mener falske nyheter har spilt en stor rolle for propagandaen fra det ekstreme høyre.
Mens høyre beveger seg fremover, dukker Mussolini opp på italienske kinoskjermer i satirefilmen I’m Black.
– Italienerne, til forskjell fra tyskerne, har aldri håndtert sin gamle diktator. De har aldri fjernet han helt. Ved å se på det som skjer i dag i vårt land, er jeg overbevist om at hvis Mussolini kom tilbake, ville han ha vunnet valget, forteller regissøren Luca Maniero til The Guardian.