Støttegruppa markerte to år siden skytingen 25. juni

Oslo-ordfører Anne Lindboe, byrådsleder Erling Lae Solberg, og flere andre fra det offisielle Norge var på plass for å markere toårsdagen for terrorangrepet på London Pub..
Foto: Facebook/Anne Lindboe
Støttegruppa 25. juni holdt tirsdag minnemarkering for å markere at det har gått to år siden masseskytingen i Oslo sentrum 25. juni 2022.

Markeringen startet utenfor Stortinget tirsdag før de oppmøtte gikk nedover Rosenkrantz gate for blomsternedleggelse utenfor utestedet Per på Hjørnet. Her fortsatte programmet med appeller og musikalske innslag utover kvelden.

Programmet ble ledet av Marianne Gulli, styreleder i FRI Oslo og Viken, og Dan Bjørke, leder i Oslo Pride.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap), samt ordfører i Oslo, Anne Lindboe (H) var blant de som holdt appeller.

– Terrorens mål er å splitte oss og spre frykt i befolkningen. Vi tror at motgiften finnes i fellesskapet. Derfor vil vi invitere deg til å markere dagen sammen med oss for å minnes de vi mistet, vise at vi står samlet mot hat og ekstremisme og til å feire livet og kjærligheten, skrev Støttegruppa 25. juni i forkant av markeringen.

Natt til 25. juni 2022 ble to personer drept og ni andre personer ble skutt da 44 år gamle Zaniar Matapour skjøt mot mennesker ved utestedene Per på Hjørnet og London Pub, som er populære utesteder blant skeive i Oslo.

Matapour er tiltalt for terror etter skytingen, og saken har denne våren blitt behandlet i rundt ni uker i Oslo tingrett. Den ble avsluttet 16. mai. Dommen kommer i neste uke.

(©NTB)