Tolv omkom da migrantbåt kantret i Den engelske kanal

– Gjengene bak handelen med menneskeliv bryr seg ikke om annet enn fortjeneste, sier Storbritannias innenriksminister Yvette Cooper.
Foto: Wikicommons/R. Wendland
Minst tolv mennesker omkom da en båt med migranter gikk ned i Den engelske kanal tirsdag, opplyser Frankrikes innenriksminister Gerald Darmanin.

– Bunnen av båten ble dessverre revet opp, sier ordføreren i Le Portel i Frankrike, Olivier Barbarin.

– Når mennesker ikke kan svømme, kan det gå svært raskt, sier han.

Ifølge en talsperson for den franske redningstjenesten ble 65 mennesker hentet opp av Den engelske kanal etter forliset. Tolv av dem ble erklært omkommet og tilstanden til flere av de øvrige blir betegnet som kritisk.

Manglet redningsvester

Mange av migrantene var ikke utstyrt med redningsvester, noe som bidro til at forliset ble det dødeligste hittil i år i kanalen, sier Barbarin.

Ifølge franske myndigheter fikk båten med migranter problemer på vei fra Boulogne-sur-Mer, men det er ikke klart hvorfor bunnen ble revet opp.

Minst 30 migranter har omkommet eller er savnet i forsøk på å ta seg sjøveien fra Frankrike til Storbritannia i år, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Det inkluderer ikke tirsdagens ofre.

Grusomt

Minst 2109 migranter har ifølge britiske myndigheter krysset kanalen i småbåter bare de siste sju dagene.

Storbritannias innenriksminister Yvette Cooper kaller tirsdagens forlis grusomt og dypt tragisk og gir menneskesmuglere skylden.

– Gjengene bak denne forferdelige og ufølsomme handelen med menneskeliv bryr seg ikke om annet enn fortjeneste, heter det i en uttalelse fra henne.

Frankrikes president Emmanuel Macron og britenes statsminister Keir Starmer lovet i forrige uke å trappe opp samarbeidet for å få en slutt på den organiserte trafikken med migranter over kanalen.