Haiti fordømmer Trump for kattespising-påstander

Myndighetene i Haiti fordømmer Donald Trump og andre som sprer uriktige påstander om at migranter fra den karibiske øystaten spiser kjæledyrene til folk i byen Springfield i Ohio.
Foto: Gage Skidmore
Haitis regjering fordømmer «diskriminerende påstander» fra Donald Trump og andre som sprer avkreftede påstander om at haitiske migranter spiser folks kjæledyr.

Uttalelsene kom under den TV-sendte debatten mellom Trump og demokratenes kandidat Kamala Harris.

– Dessverre er det ikke første gang våre landsmenn i utlandet har blitt ofre for spredning av desinformasjon, blitt stigmatiser og umenneskeliggjort for å tjene politiske interesser i et valg, sier myndighetene i Haiti i en uttalelse.

Trump ble raskt irettesatt av ordstyrerne da han i TV-debatten tirsdag kveld gjentok den uriktige påstanden om at migranter i Springfield i delstaten Ohio spiste folks kjæledyr. Ekspresidenten forsvarte seg med at han hadde sett folk si det på TV.

Eieren av X/tidligere Twitter, Elon Musk, spredte også for noen dager siden en video av en haitiansk kvinne som angiveligvis skal bekrefte påstanden fra Trump, ifølge India Today.

X-eieren har tidligere kommet ut med støtte til Trumps valgkampanje.

– Vi avviser kontant slike uttalelser, som undergraver verdigheten til våre landsmenn og kan sette deres liv i fare, heter det videre i uttalelsen fra Haiti.

Flere republikanere har denne uken spredd påstandene, som ifølge de lokale myndighetene i Springfield ikke har rot i virkeligheten.