Røde Kors forbereder seg på flyktningstrøm fra Libanon og Syria

Kampene i Midtøsten driver stadig flere på flukt. Usikkerheten brer seg, og Røde Kors forbereder seg på at titusenvis kommer til å trenge støtte.

– Røde Kors er forberedt på at veldig mange mennesker, mange som kanskje både er etterlatte og på flukt fra urolighetene, kommer til å ha behov for mye støtte fremover, sier Scott Mclisky Sandvik.

Han jobber for Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC).

Norges Røde Kors jobber tett med Røde Kors i Libanon. Det er den største ambulansetjenesten i landet, og de frakter sårede og døde, distribuerer blod og hjelper mennesker som har flyktet fra hjemmene sine.

Ifølge Sandvik har 51 ambulanser nærmest kjørt i skytteltrafikk de siste dagene. Mandag trappet angrepene mellom Israel og den libanesiske militsen Hizbollah seg opp, og siden da har 120.000 mennesker fordrevet fra Libanon.

– Det er mange mennesker som trenger hjelp nå, og usikkerheten rundt hva som skjer de neste timene og dagene er stor, sier Sandvik.

Også i Syria bistår nå frivillige i Syria Røde Halvmåne (SARC) mange av de 40.000 menneskene som har flyktet fra nabolandet Libanon. Halvparten som er registrert er barn.

(©NTB)