Jeg er 28 år gammel og startet i konsultenstelskapet Sopra Steria i 2019. Jeg har foreldre fra Iran, og har bodd flere steder i Norge. I dag bor jeg i Bærum, og jobber med prosjektledelse i DPS-divisjonen (Digital Platform Services) av Sopra Steria. Jeg ønsker å gjøre noe med mangelen på forbilder innenfor LHBT+ med flerkulturell bakgrunn. I tillegg vil jeg bidra til å skape et enda tryggere arbeidsliv der alle føler seg ivaretatt, inkludert, og ikke opplever diskriminering eller trakassering
Fokus på mangfold – ikke bare i juni
Jeg synes det er ekstra spennende å lede LHBT+-nettverket der jeg jobber fordi det er mangel på forbilder innenfor LHBT+ med flerkulturell bakgrunn. Derfor ønsker jeg å synliggjøre at mangfold og inkludering er viktig innen vår type virksomhet. Ved å lede LHBT+-nettverket håper jeg å kunne synliggjøre representasjonen i norske bedrifter utad for andre LHBT+-personer. I tillegg ønsker jeg å bidra til å kunne skape et enda tryggere arbeidsliv der alle føler seg ivaretatt, inkluderte og ikke opplever diskriminering eller trakassering.
Familien har vært min største støttespiller gjennom hele oppveksten. Som skeiv kan man sjeldent sette en dato for akkurat når man fant ut av legningen sin, og det er ikke alltid man finner de svarene man søker med en gang. For min del hjalp det veldig å ha noen å prate med som jeg kunne dele tanker og bekymringer med uten å skulle dele hele prosessen med alle.
Det er viktig å huske at man aldri er alene, og at det sannsynligvis er flere rundt deg som er villige til å lytte til deg dersom ting ser litt mørkt ut og det er skummelt. Jeg opplever det skeive miljøet i Norge som veldig åpent og inkluderende.
Da jeg fortalte om legningen min til familien ble jeg møtt med masse kjærlighet, omsorg og aksept, men ikke alle er like heldige. Det er derfor det er viktig med Pride og ulike markeringer som skaper en trygg arena for LHBT+-personer. Samt at bedrifter jobber aktivt for å sette mangfold og inkludering på agendaen, ikke bare i juni, men hele året!
Skeiv og flerkulturell – snakk med andre
Ikke alle kulturer har samme syn på LHBT+. Man er dessverre også i 2021 nødt til å forberede seg på motgang og fordommer, det vil alltid være noen med sterke meninger. Mitt råd til andre skeive er å snakke med noen man stoler på om ting som kan være vanskelig, enten dette er en forelder, helsesykepleier, eller rett og slett en god venn. I tillegg finnes det også frivillige organisasjoner som kan bistå.
Ved å få mer synlighet i hverdagen bidrar vi til at inkludering står på agendaen og at vi kan jobbe mot et tryggere, mer åpent og imøtekommende arbeidsmiljø.
Som leder for LHBT+ på jobben min ønsker jeg å bygge kunnskap, legge til rette for sosiale møteplasser og skape synlighet for det skeive miljøet på arbeidsplassen vår. Hver og en av våre medarbeidere fortjener å komme på jobb med følelsen av at de hører til. Ved å få mer synlighet i hverdagen bidrar vi til at inkludering står på agendaen og at vi kan jobbe mot et tryggere, mer åpent og imøtekommende arbeidsmiljø.
Tar gjerne rollen som forbilde
I tillegg ønsker jeg å bidra til synlighet for skeive med innvandrer- og/eller annen flerkulturell bakgrunn, som ofte sees på som dobbel minoritet i samfunnet. Som arbeidsgiver, arbeidstaker eller venn har vi alle et ansvar for å sørge for at menneskene rundt oss blir trygge på å være seg selv fullt og helt, og at de velger åpenhet uten frykt for å bli møtt med fordommer.
Synligheten markeres ved å gjennomføre ulike seminarer, jevnlige sosiale treff og invitere inn skeive eksterne organisasjoner til å holde foredrag. I jobben min er vi allerede stolt partner med Oslo Pride, men jeg ser også at vi kan nå ut til andre viktige organisasjoner som for eksempel; FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Salam Norge, Skeiv Verden og Garmeres – Norsk Seksjon for å nevne noen.
Gjennom jobben min, og i kraft av min egen bakgrunn som både skeiv og med opprinnelse fra et annet land, ønsker jeg å skape en sterk arbeidskultur der LHBT+-samfunnet får blomstre.
Det mangfoldig sammensatte Norge trenger forbildene vi som minoriteter i store virksomheter bidrar med.
Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.