Jeg er norsk, og ingen kan deportere meg

Jeg avviser kategorisk den dehumaniserende og hatefulle retorikken som SIAN sprer. Jeg er født og oppvokst i Norge, og jeg er norsk statsborger. Ingen, verken Lars Thorsen eller noen andre, kan deportere meg fra mitt eget land, skriver Sajid Mukhtar i dette innlegget.
Foto: Partiet Sentrum
Jeg hadde først ikke tenkt å svare på de mange beskyldningene fra Lars Thorsen og SIAN. Men når de på sin hjemmeside skriver at "Sajid Mukhtar er en god muslim og opplagt deporteringskandidat," føler jeg at det er nødvendig å ta til motmæle.

Dette innlegget er et svar til SIAN leder, Lars Thorsen, sitt innlegg i Utrop 28. august Sajid Mukhtar har unorske verdier.Mukhtar sitt første innlegg SIAN kommer, men du trenger ikke å komme ble publisert 27. august. 

Dette utsagnet går langt utover religionskritikk og er en trussel som ingen i et demokratisk samfunn bør måtte tåle, uansett om man er en offentlig person eller ikke.

Deportering: En farlig retorikk med historiske ekko

Historien har vist oss gang på gang hva som skjer når ideen om deportasjon blir brukt som politisk virkemiddel. Det begynner ofte med retorikk som avhumaniserer en gruppe mennesker, og som gradvis skaper en aksept for handlinger som ellers ville vært uakseptable. Under andre verdenskrig ble deportasjon brukt som et redskap for å fjerne jøder fra samfunnet. Det begynte med ord og endte i katastrofe.
I moderne tid ser vi lignende retorikk i autoritære regimer hvor minoritetsgrupper blir utpekt som en trussel mot nasjonen og deretter behandlet som annenrangs borgere. Slike handlinger starter ofte med ord – ord som de SIAN nå bruker om muslimer i Norge. Vi må være tydelige på at slik retorikk er uakseptabel.

Jeg er norsk, og ingen kan deportere meg

Jeg avviser kategorisk den dehumaniserende og hatefulle retorikken som SIAN sprer. Jeg er født og oppvokst i Norge, og jeg er norsk statsborger. Ingen, verken Lars Thorsen eller noen andre, kan deportere meg fra mitt eget land. Jeg er en del av det norske fellesskapet, og jeg har like mye rett til å være her som enhver annen nordmann.
Som en engasjert politiker fra Partiet Sentrum, tror jeg på fellesskap og mangfold. Dette er verdier som har beriket vårt samfunn og gjort det til et bedre sted å leve. Ingen skal føle seg truet til å ikke delta i det offentlige liv eller uttrykke sine meninger. Jeg vil fortsette å stå opp for et samfunn hvor vi kan leve sammen i fred og gjensidig respekt.

Hatretorikk har ingen plass i Norge

Å bruke deportering som en trussel er ikke bare et angrep på meg som person, men også på hele vårt demokratiske samfunn. Det utfordrer de grunnleggende prinsippene om frihet, likhet, og rettferdighet. Vi må stå samlet mot slike trusler og avvise enhver form for dehumanisering og hat.
Jeg ber alle om å stå sammen med meg for et samfunn der ingen trenger å frykte for sin sikkerhet eller sin rett til å tilhøre.
Min oppfordring står fortsatt: SIAN kommer, men du trenger ikke å komme. Ved å la SIAN stå alene, viser vi at vi som samfunn avviser hatretorikk og fremmer samhold og forståelse. Vi har sett hva hat kan føre til i historien, og vi må lære av disse feilene, ikke gjenta dem.

La oss stå sammen for et inkluderende Norge

Jeg ber alle om å stå sammen med meg for et samfunn der ingen trenger å frykte for sin sikkerhet eller sin rett til å tilhøre. Vi må avvise hatet og bygge et samfunn basert på respekt og gjensidig forståelse. La oss ikke gi hatet den oppmerksomheten det søker, men heller fokusere på hvordan vi kan leve sammen i fred og harmoni.