Upresist i Utrop om Alternativ Medias voldsforsøk

At noen går på gata og roper “ingen vold (i våre gater!)” er åpenbart  ikke noe voldsforsøk, skriver Ronny Rønning i dette innlegget.
Foto: Skjermdump/Altenativ Media
I Utrops artikkel fra 8. september påstås det at Sofia Rana ble fysisk konfrontert og forsøkt voldsutsatt fra personer tilknyttet Alternativ Media. Det er ingen belegg for påstand om voldsforsøk.
Ronny Rønning
Latest posts by Ronny Rønning (see all)

I Utrops artikkel fra 8. september påstås det at Sofia Rana ble fysisk konfrontert og forsøkt voldsutsatt fra personer tilknyttet Alternativ Media. 

For å underbygge disse usanne påstandene ble det linket til Utrops egen artikkel fra 16. august i fjor, om Antirasistisk Senters (ARS) konferanse i Arendal hvor vårt stunt var å verbalt formidle at Rana hadde fysisk gått til angrep på Alternativ Media-tilknyttede Anneli Rønning

Det beskrives også at Anneli stirret på Sofia, at hun sto opp og ropte at hun hadde blitt angrepet av henne, og at hun gikk etter Rana på gata og ropte “Ingen vold”. At noen går på gata og roper “ingen vold (i våre gater!)” er åpenbart  ikke noe voldsforsøk.

Da jeg konfronterte Utrops redaktør om dette, viste han til at deres artikkel fra 16. august i fjor var linket til en artikkel fra Filter Nyheter publisert dagen før. Han sa at det heller er Filter Nyheter som må konfronteres med påstanden om voldsforsøk.

Etter å ha lest Filter Nyheters artikkel ti ganger kan jeg bekrefte at hendelsesforløpet er korrekt gjengitt av både Rana og Klungtveit, men jeg finner ingen påstand om voldsforsøk. Så hvor har journalist Castello fått denne ideen fra? 

I Arendal i fjor hadde vi som mål å tydeliggjøre hvordan handlinger fra høyre- og venstresiden behandles ulikt av politi og media. Ytre venstre og deler av den muslimske befolkningen får uhindret stå og sabotere arrangementer fra høyresiden med overdøvende bråk og steinkasting. Disse udemokratiske handlingene får svært sjeldent reaksjoner fra hverken politi eller påtalemyndighet og omtales i media kun som motdemonstrasjoner. 

Flere titalls politi var til stede under ARS’ konferanse på Grand Hotell i Arendal. Dette fordi påståtte høyreekstremister skulle være til stede. Ingen av oss som var til stede og nevnt i Utrops og Filter Nyheters artikler har noensinne tydd til politisk vold eller trusler om vold, som et hovedkriterium for å kategoriseres som høyreekstremister. 

Mens ytre venstre gang på gang får uhindret bruke vold og trusler for å kneble lovlige og fredelige ytringer, kan jeg dokumentere med video at politiet umiddelbart og brutalt kastet ut Anneli fra ARS sitt arrangement i Arendal. Jeg kan også vise til video fra en Palestina-demonstrasjon fra i fjor høst at politiet regelrett adlyder ordre fra en venstreaktivist om å fjerne oss.

Vår ikke-voldelige aksjon i Arendal ble en suksess. Forskjellsbehandlingen ble tydeliggjort. 

På spørsmål fra Majoran om hvordan vi er uenige med Rana vil jeg først og fremst peke på voldstilbøyelighet for å oppnå politiske mål. 

På sosiale medier har Rana flere ganger gitt uttrykk for at vold er legitimt for å bekjempe de som hun og Filter Nyheter har stemplet som fascister. Resultatet av den type uhindret voldsretorikk har blant annet ført til flere voldelige angrep mot oss i Alternativ Media®

Politiet har avslørt sin forskjellsbehandling. Har Utrop tydeliggjort medias forskjellsbehandling?