Bli med på Turmat fra hele verden-dagen 4. september 2024

Hva med å invitere familie og venner på en spennende utemiddag, eller nabolaget til en internasjonal kveldsmat i naturen? Kanskje kjenner du noen med en annen matkultur enn din egen, som kan introdusere deg for en ny rett?
Foto: turmat.no
Mat på tur kan være så mye mer enn pølser. Under Friluftslivets uke feires turmat fra alle verdenshjørner med sin egen dag. – Nyt et måltid sammen i det fri, er oppfordringen.

Under Friluftslivets uke 31. august – 8. september 2024 feires friluftslivet gjennom en hel uke i strekk, og også i år har Turmat fra hele verden fått en egen dag.

Onsdag 4. september er  dagen for å feire turmat fra hele verden, og hele Norge er invitert til å bli med.

– Dette er dagen for å komme seg ut på tur og nyte mat fra ulike kulturer. Vi oppfordrer alle som vil, både organisasjoner, skoler, barnehager, familier, nabolag og vennegjenger, til å være med på feiringen, sier Mari Kolbjørnsrud, prosjektleder i Norsk Friluftsliv, som står bak markeringen.

Hva med å invitere familie og venner på en spennende utemiddag, eller nabolaget til en internasjonal kveldsmat i naturen? Kanskje kjenner du noen med en annen matkultur enn din egen, som kan introdusere deg for en ny rett?

Ta elevene med ut

Carolina Penaherrera, som opprinnelig er fra Ecuador, lager ofte quessadilla til familien sin. Kanskje står det på menyen på Turmat fra hele verden-dagen også?
Foto : turmat.no

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv, som har til hensikt å få flere mennesker ut i naturen, gjennom gode mat- og turopplevelser.

Kolbjørnsrud håper særlig at mange skoler kaster seg med på den nye markeringsdagen på onsdag.

– Hvorfor ikke arrangere en tur med elevene denne dagen? Dette er en super anledning til å introdusere dem både for naturen og ulike matkulturer. Det er jo så mye mer man kan spise på tur enn brødskiver og bålpølser.

Ved å la elevene delta i matlagingen og dele sin kunnskap og erfaringer om forskjellige matkulturer, kan kanskje både store og små lære noe nytt?

Friluftslivets uke 2024:

    • Arrangeres landet over 31. august – 8. september
    • Over tusen turer og aktiviteter finnes på www.friluftslivetsuke.no
    • Søndag 1. september markeres både Soppens dag og Kom deg ut-dagen
    • Onsdag 4.september markeres Turmat fra hele verden-dagen
    • Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og deres 19 medlemsorganisasjoner med rundt 5000 lag og foreninger står bak feiringen