Treningsutstyr for Hjemmet: Nøkkelen til god helse

Sports and gym activities
Alle vet vi at regelmessig fysisk aktivitet er noe vi må passe på. Det er selve grunnsteinen for å opprettholde god helse. Trening bidrar ikke bare til å forbedre fysisk form, aktivitet og trening er også avgjørende for å fremme god mental velvære, redusere stress. Trening, selv på lavt nivå, vil også kunne forhindre en rekke kroniske- og livsstilsykdommer.

Til tross for at vi er godt informert i Norge og alle vet hvor viktig aktivitet og trening er, er det mange som av ulike grunner finner det vanskelig å finne tid til å dra på treningssenteret. Heldigvis finnes det mange flotte alternativer for trening hjemme og med riktig utstyr kan du enkelt oppnå gode resultater uten å forlate hjemmet.

Mange tenker at hjemmetrening krever både mye penger og plass, men som du vil se i denne artikkelen stemmer ikke det helt. Trening, selv på et lavt nivå kan gi gode resultater, så la oss utforske ulike typer treningsutstyr som kan få deg i gang med hjemmetrening.

Regelmessig trening gir store helsefordeler

Trening og aktivitet i alle former har positive effekter på kroppen. Selv fysisk aktivitet på et lavere nivå vil kunne bidra til å forbedre hjerte- og lungefunksjonen, øke muskelstyrken, forbedre balanse og koordinasjon, i tillegg til å gi deg økt fleksibilitet. Regelmessig fysisk aktivitet vil også hjelpe med å kontrollere vekten, senke blodsukkernivået og på generelt grunnlag gi deg et bedre immunsystem.

I tillegg til de klare helsefordelene, er trening også gunstig for din mentale helse. Forskning viser at fysisk aktivitet kan bidra til å redusere symptomer på angst og depresjon, forbedre humøret, og øke energinivået. Mye av grunnen til dette er at trening og aktivitet øker produksjonen av endorfiner, også kjent som kroppens egen “lykkepille”. Mer endorfiner vil kunne gi en økt følelse av velvære og tilfredshet, og hvem kunne ikke trenge det?

Selv på et lavt nivå kan trening ha betydelige helseeffekter. Å gå en tur, gjøre noen enkle yogaøvelser, eller enkle styrkeøvelser som kan gjøre hjemme, kan alle bidra til å forbedre den generelle helsen og forebygge alvorlig sykdom.

Treningsutstyr for store og små hjem

Når det kommer til hjemmetrening, finnes det det mye enkelt, men effektivt utstyr som kan bidra til å gjøre treningen både mer variert og morsom. Blant de mest populære typene av treningsutstyr for hjemmet finner vi:

Manualer/vekter
Manualer er et av de mest allsidige treningsutstyret du kan ha hjemme. De tar lite plass og kan brukes til en rekke styrkeøvelser som trener både armer, skuldre, bryst, rygg og bein, helt uten at du trenger annet utstyr. Du kan starte med lette vekter og gradvis øke vekten etter hvert som du blir sterkere. Manualer er også flotte for å øke motstanden når du gjør øvelser som knebøy og utfall.

Kettlebells
Kettlebells passer også ypperlig for alle som vil trene med vekter, men ikke har mye plass og ikke ønsker å bruke mye penger. Kettlebells er kompakte og allsidig samtidig som de lar deg gjennomføre en komplett workout for hele kroppen. De kan brukes til øvelser som kettlebell swings, goblet squats og Turkish get-ups. Det er enkle øvelser som alle bidrar til å forbedre styrke, kondisjon og fleksibilitet. Kettlebells er også ideelle for alle som ønsker å kombinere styrketrening med høyintensitets kondisjonstrening.

Treningsstrikk
Treningsstrikk er også et utmerket alternativ for både styrke- og mobilitetstrening i hjemmet. De er lette, bærbare, tar minimalt med plass og kan brukes til å trene hele kroppen. Strikkene gir variabel motstand, som betyr at du kan tilpasse intensiteten ved å bruke ulike strikk. Treningsstrikk er spesielt nyttig ved rehabilitering eller for de som søker en skånsom form for styrketrening. Et stort pluss er også at de lett kan tas med på ferie, da de verken tar mye plass, eller veier mer enn noen gram.

Yogamatte
En yogamatte er et must for alle som ønsker å gjøre yoga, pilates, eller ulike tøyeøvelser hjemme. Matten gir deg en komfortabel og sklisikker overflate som gjør det lettere å utføre øvelsene riktig og komfortabelt. Yogamatten er også et ypperlig underlag for kjernetrening, som planker og sit-ups.

Hoppetau
Hoppetau er noe mange forbinder med barndommen, men det er langt mer enn en lek for å holde barn aktive. Det er et enkelt, men utrolig effektivt verktøy for kondisjonstrening i hjemmet, eller ute i parken. Hoppetau tar minimalt med plass og selv noen få minutter med hopping vil gi deg en intens treningsøkt som får pulsen opp og forbedrer utholdenheten. Hoppetau kan også lett tas med på reise eller en gåtur.

Treningsball
En treningsball, er flott for å trene kjernemuskulaturen på. Den kan brukes til en rekke øvelser med fokus på balanse, stabilitet og styrke. Øvelser som sit-ups på ballen eller planker med føttene oppå ballen vil utfordre kjernemuskulaturen på en måte tradisjonelle øvelser på gulvet bare ikke kan.

Kom i gang med hjemmetrening

Som du nå skjønner trenger du verken mye plass, penger eller kunnskap for  å komme i gang med hjemmetrening. Vi kan ikke hjelpe deg med dørstokkmila, men så snart du er over den skal du vite at det er utrolig mye du kan gjøre for å forbedre din egen helse og det helt uten å forlate hjemmet ditt.

Start med å velge det utstyret som passer best til dine treningsmål og din nåværende fysiske form. Det er viktig å begynne forsiktig, spesielt hvis du er nybegynner, og gradvis øke intensiteten og varigheten på treningen etter hvert som kroppen din tilpasser seg.Sports and gym activities