- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Studiet er organisert som et nettbasert deltidsstudium og gjennomføres på seks måneder. Studiet gir ti studiepoeng.
– Kompetanse til å gjenkjenne og håndtere hatkriminalitet, er viktig for å kunne ivareta de som utsettes for disse handlingene, forteller Siw Thokle, avdelingsleder for etter- og videreutdanning ved Politihøgskolen.
Hun bruker eksempler fra blant annet sjikane eller hatefulle ytringer på nett for å forklare problematikken.
– Selv om ytringsfrihet i Norge står sterkt, er det viktig å ha tilstrekkelig kunnskap for å identifisere hvor grensen går i forhold til straffbare og hatefulle ytringer. For å kunne identifisere hva som kan være hatkriminalitet trenger vi et politi som ser det som er vanskelig å få øye på, som reflekterer over situasjoner, og som har kunnskap nok til å vite når handlinger beveger seg inn i et straffbart spor, forklarer Thokle.
Pilotprosjekt med 24 studieplasser
I første omgang gjennomføres studiet som en pilot med begrenset plasser, hvor totalt 24 personer vil få studieplass.
Nå kan man søke og fristen for å søke er 15. oktober. Etter piloten skal studiet evalueres og antall studieplasser fastsettes.
– Utdanningen skal bidra til generell kompetanseheving innen både forebygging og etterforskning av hatkriminalitet, for alle innen politi- og lensmannsetaten, samt for representanter fra samarbeidende etater og organisasjoner, forteller Thokle.